I
I

KUNSTENAAR

I

I

menu

I techniek kunstwerk curr. vitea nieuws e-mail actief routeplan

menu

I

I

I

Romain Wauman is in België geboren (°18-08-1956 te Sint-Niklaas - Waasland).  Naast diverse academische opleidingen volgde deze Vlaamse beeldend kunstenaar een meer doorgedreven studie voor "landschap" en "figuur".  Deze twee natuurlijke drijfveren gaan steeds een veranderende confrontatie aan met de kunstenaar.  Ook de abstractie komt meer en meer in zijn werk voor.

Wauman wordt sowieso geïnspireerd door de Noordzee.  Van kindsbeen af ging hij met de familie naar de Vlaamse kust.  Het natuurlijke licht is helderder en ook wel fascinerend.  Zijn strand- en duinzichten zijn dan ook niet vreemd.  Uiteindelijk is hij sinds 2013 te Knokke gaan wonen en schilderen.  Ook de mens, het model, het portret zijn uniek door zijn/haar diversiteit.  Hij penseelt ook werken in opdracht naar de wens van de opdrachtgever met behoud van de eigenheid van de kunstenaar zijn techniek.

Dit artistiek talent 'schilderen' werden bij Pat Harris (IRL) modelstudies en bij Omer Van Vosselen (†) portrettist verder vervolmaakt.  Vrije expressie bij Berlinde De Bruyckere  [Belgisch & Internationale kunstenares].

I

Sinds 1984 verzorgt Romain Wauman exposities in binnen- en buitenland  (Spanje, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Monaco en België).

Daarnaast bevinden zich kunstwerken bij privécollecties in België alsook in het buitenland  (Duitsland, Zwitserland, Rusland, Polen, Nederland, Frankrijk, U.S.A.,  e.a.).  O.V.A.M. (Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij) te Mechelen heeft themawerk van Romain Wauman in eigendom.

Bovendien was Romain Wauman laureaat bij nationale en internationale wedstrijden.

Zijn artistieke werken worden steeds door kunstgaleries en Top Interieurs vertegenwoordigd.  Zie onder "nieuws" waar zijn huidige tentoonstellingen lopen.

Vrijblijvend kan u zijn werken bezichtigen die onder 'gouaches' worden getoond + info.  Bezoek is enkel mogelijk na afspraak.

Zie onder gegevens: curriculum vitea

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

menu kunstenaar techniek kunstwerk curr. vitea nieuws e-mail actief routeplan

menu

I

I

TOP